Kentekenbewijs kwijt

kentekenbewijs kwijt
Het kentekenbewijs kwijt en benieuwd hoe dat zit met de autoverzekering? Zodra u deel 1 of 2 kwijt bent mag u officieel de weg niet meer op. U dient onderweg namelijk altijd deel 1 en 2 bij u te hebben (met het nieuwe kentekenbewijs zijn die samengevoegd op het pasje). Indien u een van de beiden kwijt bent voldoet u daar niet aan, waardoor het niet is toegestaan om met de auto te gaan rijden. U dient bij de RDW een nieuw kentekenbewijs aan te vragen. Pas op het moment dat u daar de beschikking over heeft mag u met de auto de weg weer op. Zorg er bij voorkeur dus voor dat u het bewijs (voortaan) op een vaste plaats bewaart, zodat u dat niet kwijtraakt.

Deel 1, 2 of 3 van het kentekenbewijs kwijt

Sinds 1 januari 2014 is er sprake van het kentekenbewijs in de vorm van een pasje. Voorheen was er sprake van deel 1, deel 2 en deel 3 op papier. Zowel als u deel 1 of deel 2 van het kentekenbewijs kwijt was mocht u daarmee niet meer de weg op. Gaat het om deel 3? Dat is in eerste instantie minder schokkend. U kunt een nieuwe aanvragen bij de RDW. Zonder het kentekenbewijs deel 3 kunt u de auto niet verkopen.

Nieuw kentekenbewijs aanvragen bij de RDW

Zodra u het kentekenbewijs kwijt bent kunt u een nieuwe aanvragen bij de RDW. U heeft daar een aantal gegevens bij nodig. Het gaat bijvoorbeeld om het chassisnummer van de auto, net als uw eigen BSN-nummer. Met die gegevens kunt u aantonen dat u de rechtmatige eigenaar van de auto bent, om daarvoor de papieren opnieuw aan te vragen. Houd er rekening mee dat het tot 4 dagen kan duren voordat u een nieuw kentekenbewijs zal ontvangen.