Een sportieve auto verzekeren

sportieve-auto
Een sportieve auto oftewel een snelle auto beschouwen verzekeraars als een hoger risico. Sportief autorijden is immers doorgaans niet de meest veilige manier van rijden. Bovendien kan de schade met een hoge snelheid behoorlijk oplopen. Vooral jongeren oftewel beginnende bestuurders hebben er last van wanneer zij een sportieve auto willen verzekeren. Sommige autoverzekeraars zullen beginnende bestuurders in combinatie met een sportieve auto niet accepteren of hier een hele hoge premie voor berekenen.

Beginnende bestuurders

Autoverzekeraars geven het label beginnende bestuurder aan mensen jonger dan 24 jaar. Daarnaast heeft iedereen de eerste 5 jaar van zijn rijbewijs een beginnersrijbewijs volgens de wet. Autoverzekeraars beschouwen jongeren als een risicovollere doelgroep en zeker jongeren in combinatie met een snellere auto, om deze reden kunnen jongeren dan ook niet zomaar elke auto verzekeren.

Kan ik me verzekeren?

Doorgaans wordt er voor de verzekering gekeken naar het aantal PK of kW, de maximale hoeveelheid verschilt per verzekeraar. Hoe hoger de PK of kW hoe hoger de premie. Het is eenvoudig om PK wat staat voor paardenkracht om te rekenen in kW wat staat voor Kilowatt. 1 kW is 1.362 PK 1 PK is 0.734 kW.

Sommige autoverzekeraars hebben een grens van jonge bestuurders die maximaal een auto kunnen verzekeren met 75 kW, andere stellen deze grens op 80 kW. Bij 100 kW zal het doorgaans lastig worden om een verzekeraar te vinden. Overigens zal niet alleen het aantal PK en kW bepalend zijn, maar ook dit gegeven in combinatie met het gewicht van het voertuig. Zwaardere auto’s hebben nou eenmaal meer PK nodig om vooruit te komen en in dit geval zal het niet perse een super snelle auto zijn, bij een lichte auto is dit sneller aan de orde.

Ook het schadeverleden van de bestuurder wordt meegenomen in de beslissing. Er is altijd een mogelijkheid om een snelle auto te verzekeren, sommige autoverzekeraars als de Vereende verzekeren iedereen, echter is dit dus tegen een behoorlijke premie.