Wat is een bestelautoverzekering?

bestelautoverzekering
Een bestelauto is iets anders dan een personenauto. Het is van belang om dit onderscheid te maken wanneer u hiervoor een verzekering zou willen afsluiten. Dat heeft te maken met de manier waarop er van het voertuig gebruik gemaakt wordt. Een bestelauto is in de meeste gevallen bedoeld voor het vervoer van goederen. Er is dan ook binnen in de auto een laadruimte beschikbaar. Houd er rekening mee dat een bestelauto een maximaal beladen gewicht van 3.500kg mag hebben, boven dat gewicht is er namelijk alweer sprake van een vrachtwagen. Voldoet de bestelauto aan die voorwaarden wat betreft het gewicht en de laadruimte? Dan kunt u daar een bestelautoverzekering voor afsluiten.

Verzekering voor een bestelauto

De bestelautoverzekering biedt de mogelijkheid om de auto te verzekeren voor de Wettelijke Aansprakelijkheid. Daarnaast zijn er aanvullende dekkingen beschikbaar om ook schade aan de eigen wagen te dekken. Het gaat dan om de Beperkt Casco dekking voor bijvoorbeeld diefstal en joyriding of de Allrisk dekking om ook zelf gereden schade te dekken. Het is uiteraard van belang dat dit niet met opzet gebeurt. Welke dekking er gekozen wordt is afhankelijk van uw wensen in mate van dekking, let wel dat de Wettelijke Aansprakelijkheid dekking minimaal verplicht is.

Bestelautoverzekering vergelijken

U kunt online een bestelautoverzekering vergelijken. Het is op die manier mogelijk om na te gaan welke verzekeraar de laagste prijs voor een WA bestelautoverzekering rekent of waar de voorwaarden en dekking voor een van de andere polissen het meest interessant zijn. Het is verstandig om op voorhand goed na te denken over de dekking binnen de bestelautoverzekering die u nodig heeft en op basis daarvan online een vergelijking te maken.