Wat is een oldtimerverzekering?

oldtimerverzekering
Voor elke auto dient er wettelijk gezien verplicht een verzekering afgesloten te worden. Een oldtimer betreft ook een auto, dus ook hiervoor. Indien u in het bezit bent van een oldtimer dient u dan ook deze minimaal volgens de WA dekking te verzekeren. U kunt besluiten hier een autoverzekering voor af te sluiten, echter is het voordeliger om een oldtimerverzekering aan te schaffen. U en uw klassieker dienen wel aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Wanneer heb ik een oldtimer

Een oldtimer is een klassieke auto die al voor een lange tijd niet meer gefabriceerd wordt. Doorgaans wordt hier een periode van 25 jaar voor aangehouden, echter verschilt het per verzekeraar wanneer zij uw klassieker als oldtimer zien.

Eisen verzekeraars

Naast dat de verzekeraars doorgaans een leeftijd van 25 jaar voor uw oldtimer hanteren, zijn er nog diverse eisen die verzekeraars stellen om uw auto als oldtimer te kunnen verzekeren. Het voertuig dient op een recreatieve manier gebruikt te worden, bijvoorbeeld om in uw vrije tijd mee te toeren, om te showen of om aan te sleutelen.

U mag de auto dus niet gebruiken voor boodschappen of om dagelijks mee naar het werk te gaan. Tevens wordt er doorgaans een maximum gelegd op het aantal kilometers dat u mag rijden en dient u nog een andere auto op uw naam te hebben staan. Tevens zijn er sommige verzekeraars die nog extra speciale voorwaarden hanteren als:

– U moet lid zijn van een oldtimervereniging
– Leeftijd bestuurder
– Taxatierapport van uw klassieker

De laatste drie regels worden niet vaak gebruikt. Ook zijn er verzekeraars die uw oldtimer willen verzekeren zonder of met weinig voorwaarden, deze aanbieders zijn vaak wel iets duurder. Voordat u een oldtimerverzekering wilt afsluiten is het verstandig de premie bij diverse verzekeraars te vergelijken en te kijken of u voldoet aan de voorwaarden die de aanbieder stelt.