Nieuwwaarderegeling voor showmodel of fabrieksvoorraad

Nieuwwaarderegeling voor showmodel
De nieuwwaarderegeling kan u beschermen tegen uitkering van de dagwaarde bij een total loss. Dit voorkomt dat u duizenden euro’s bij dient te leggen om een vergelijkbare auto terug te kunnen kopen. Koopt u een showroommodel of een auto uit fabrieksvoorraad? Houd er rekening mee dat verzekeraars hier op verschillende manieren mee omgaan. Ze bieden de nieuwwaarderegeling standaard aan voor de eerste eigenaar van een auto. Indien de auto al in de showroom heeft gestaan of lang in voorraad stond bestaat het risico dat u hier helaas geen gebruik van kunt maken.

Nieuwwaarderegeling voor eerste eigenaar van de auto

De nieuwwaarderegeling is er standaard voor de eerste eigenaar van de auto. U kun daar gedurende 1, 2 of 3 jaar gebruik van maken. De verzekeraars gaan echter verschillend om met showmodellen en auto’s uit fabrieksvoorraad. Dat heeft te maken met het feit dat u in theorie dan niet altijd de eerste eigenaar bent. In plaats daarvan was de showroom al even eigenaar of stond de auto voor de fabriek al op naam. Kijk kritisch naar de voorwaarden die de verzekeraar stelt of neem daarmee contact op. U kunt op die manier nagaan of u met uw polis gebruik kunt maken van de nieuwwaarderegeling voor de auto.

Verschillen per verzekeraar

De verschillen per verzekeraar kunnen behoorlijk zijn. ABN AMRO biedt bijvoorbeeld gewoon een nieuwwaarderegeling voor showroommodellen, voor de WA Beperkt Casco en de Allrisk dekking. Aegon aan de andere kant doet dat niet, u kunt hier geen gebruik van maken met een auto uit voorraad of uit de showroom. Allianz biedt die mogelijkheid wel, maar ASR en Aon Direct doen dat weer niet. Van plan om een showmodel te kopen of een auto uit fabrieksvoorraad aan te schaffen? En wilt u gebruik maken van de nieuwwaarderegeling? Kijk dan eerst goed na of dit mogelijk is bij de verzekeraar die u op het oog heeft voor uw auto.