Aanschafwaarde regeling

regeling-aanschafwaarde

Bent u benieuwd wat de aanschafwaarde regeling binnen een autoverzekering nou precies inhoudt? De aanschafwaarde regeling wordt vaak verwart met een nieuwwaarde regeling, echter is dit alles behalve waar. Consumenten met een nieuwe tweedehands auto denken dan ook dat de aanschafwaarde regeling niet interessant voor hun is, gezien zij denken aan een nieuwwaarde regeling. Een nieuwwaarde regeling keert alleen uit bij totaalschade aan een gloednieuw voertuig, bij de aanschafwaarde regeling is dit anders.

Wat houdt de aanschafwaarde regeling in?

De aanschafwaarde regeling zorgt ervoor dat u bij totaalschade aan uw nieuwe tweedehands auto de aanschafwaarde uitgekeerd krijgt. Bij diefstal of wanneer uw auto total loss gereden wordt keert de verzekeraar dus het bedrag uit wat u voor de auto betaald heeft en niet de dagwaarde die vele malen lager is. Dit is dan ook een voordelige regeling voor een ieder die een tweedehands auto aanschaft.

Echter dient u wel goed op de voorwaarden per verzekeraar te letten. De looptijd kan bijvoorbeeld erg verschillen, er zijn verzekeraars die maar voor 6 maanden een aanschafwaarde regeling bieden, maar ook verzekeraars die dit 3 jaar lang aanbieden. Daarnaast kunnen er ook nog beperkte voorwaarden gelden als dat de auto niet meer als zoveel eigenaren gehad mag hebben of dat er alleen uitkering plaatsvind bij total loss en niet bij diefstal. Lees dus goed de voorwaarden om te zien hoe uw verzekeraar omgaat met de aanschafwaarde regeling.

Vergelijken op de regeling

Indien u een nieuwe tweedehands auto koopt of pas in het bezit bent van een nieuwe tweedehands auto doet u er verstandig aan een verzekeraar te vinden met een goede aanschafwaarde regeling. Deze verzekeraar hoeft immers niet perse duurder te zijn als een verzekeraar die dit niet aanbiedt. Vergelijk dus goed op premie, maar ook op andere zaken als bijvoorbeeld de aanschafwaarde regeling.