Automatische incasso verzekering

incasso
De automatische incasso voor de autoverzekering maakt het gemakkelijk om automatisch te betalen. U heeft er op die manier geen omkijken naar, ook niet naar het risico om een betaling te vergeten. Dat is prettig, omdat u na een paar keer vergeten te betalen behoorlijk in de problemen kunt komen. Indien u de premie voor de autoverzekering niet (op tijd) betaalt kan de verzekeraar u uiteindelijk royeren. Dat betekent dat u vanaf dat moment geen verzekering meer heeft en niet meer de weg op mag. Tegelijkertijd betekent dit dat het een stuk lastiger zal worden om een andere autoverzekering af te sluiten.

Automatisch betalen

Het valt daarom aan te raden om automatisch te betalen, bijvoorbeeld door middel van een automatische incasso. U zorgt er daarmee voor dat de betalingen gewoon per maand (of per jaar) worden afgeschreven, van de rekening die u daarvoor opgeeft. Met een automatische incasso voor de autoverzekering heeft u daar zelf geen omkijken naar. In plaats daarvan is het voldoende om de machtiging af te geven, zodat de verzekeraar daar gebruik van kan maken. Heel eenvoudig, zodat u er voortaan vanuit kunt gaan dat u de premie voor de autoverzekering altijd op tijd betaalt.

Achterstand voorkomen voor de autoverzekering

U voorkomt met de automatische incasso een achterstand op de premie voor de autoverzekering. Tenminste, zolang u voldoende saldo op de rekening heeft staan.

Tip: zorg ervoor dat er net voor het afschrijven van de premie voor de autoverzekering voldoende saldo op de rekening staat. Laat bijvoorbeeld een bedrag overmaken vanaf uw spaarrekening of laat dit aansluiten op het loon dat u ontvangt. De automatische incasso voor de autoverzekering biedt wat dat betreft verschillende voordelen. Om hier gebruik van te kunnen maken dient u de verzekeraar eenmalig te machtigen. Die kan het geld vervolgens per maand van uw rekening afschrijven.