Autoverzekering en wanbetaling

blogplaatjeStaat u geregistreerd voor wanbetaling? Dan kan dit gevolgen hebben bij het afsluiten van een autoverzekering. U dient op tijd de kosten voor de autoverzekering te betalen, indien u dit niet doet ontvangt u een herinnering. Indien de herinnering niet binnen de gestelde termijn van 30 dagen wordt betaald wordt de autoverzekering doorgaans geschorst en krijgt u een aanmaning toegestuurd. Totdat u weer de premie betaald heeft is het voertuig onverzekerd en indien u de aanmaning niet binnen de gestelde termijn van 14 dagen kan betalen zal de autoverzekeraar uw autoverzekering beƫindigen.

Echter moet u er wel goed rekening mee houden dat u wegens de wanbetaling moeite gaat krijgen met het aanvragen van een nieuwe autoverzekering.

Gevolgen van wanbetaling

Indien u dus niet de premie van uw autoverzekering netjes betaald wordt er een registratie van de wanbetaling gemaakt. Deze registratie wordt beheerd bij een stichting, namelijk het Centraal Informatie Systeem (CIS). Elke verzekeraar heeft toegang tot dit systeem om te controleren of u een registratie wegens wanbetaling heeft. Indien dit het geval is wordt het vrij lastig een nieuwe verzekeraar te vinden, zij zien dit namelijk als een verhoogd risico.

Autoverzekering bij wanbetaling afsluiten

Wanneer u een registratie voor wanbetaling heeft opgelopen is het moeilijk een nieuwe verzekeraar te vinden, de kans is vrijwel groot dat uw aanvragen niet geaccepteerd worden. Vaak zullen zij wel proberen u te helpen om te kijken voor andere opties, echter zult u merken dat u hierdoor veel meer moeite in de aanvragen zult moeten steken.

Ook is de kans groot dat u bij de nieuwe verzekeraar per jaar moet gaan betalen, zodat zij de premie vooraf ontvangen.

Ook zijn er verzekeraars zoals Rialto die mensen met een groter risico verzekeren. Echter is de premie die zij vragen vaker vele malen hoger dan de doorsnee verzekeraar. Let er daarom op dat u altijd op tijd uw rekeningen betaald zodat u niet voor deze nare verassingen komt te staan.