Prepaid autoverzekering

Prepaid
Een prepaid autoverzekering afsluiten? Een voordelige keuze, vooral bij weinig kilometers per jaar. Het is mogelijk om al per 1.000 kilometer een prepaid autoverzekering af te sluiten. Voor de te maken kilometers, waarbij er sprake is van een geldige verzekering. Het is dan dus niet nodig om een reguliere polis af te sluiten, die relatief duur is bij een laag aantal kilometers per jaar. De verzekeraars bieden de mogelijkheid om een WA-autoverzekering of een WA Allrisk autoverzekering af te sluiten. De polis is standaard een jaar geldig, waarbij er verschillende mogelijkheden bestaan qua aantal kilometers.

Per 1.000 kilometer verzekeren

Verzekeraars vragen klanten om een speciale stekker in de ODB-poort van de auto te steken. Dat is een poort om de boordcomputer uit te kunnen lezen, die normaal door de garage gebruikt wordt. Aan de hand daarvan kan de verzekeraar zien of deelnemers zich inderdaad houden aan het aantal afgesproken kilometers.

Het betekent in de praktijk dat de verzekeraars inzicht krijgen in de manier waarop de deelnemers gebruik maken van hun auto. Ze geven zelf aan de gegevens niet voor andere doeleinden te gebruiken. Alleen om het product te verbeteren en ervoor te zorgen dat de deelnemers zich houden aan het aantal afgesproken kilometers.

Proef met de prepaid autoverzekering

Voorlopig is er sprake van een proef met de prepaid autoverzekering. Zowel de verzekeraars als de verzekerden kunnen die periode gebruiken om na te gaan hoe het van de beide kanten bevalt. Als er sprake is van een goede samenwerking is de kans groot dat het op termijn nog veel gebruikelijker wordt om de verzekering prepaid af te sluiten. Vooral wanneer het goed mogelijk is om in te schatten hoeveel kilometers er ongeveer gereden zullen worden in de auto. Het kan een nieuwe vorm van verzekeringen zijn, ten opzichte van de traditionele dekkingen.