Betalingsachterstand autoverzekering

betalen-autoverzekering

Heeft u een betalingsachterstand op uw autoverzekering, of dreigt u deze op te lopen? Probeer dit te voorkomen, aangezien dit tot vervelende problemen kan leiden. Nadat u 30 dagen te laat bent met betalen heeft de autoverzekeraar de mogelijkheid om uw verzekering stop te zetten en deze daarna zelfs op te zeggen. U bent wettelijk verplicht om gebruik te maken van een geldige verzekering, waardoor u vanaf dat moment niet langer de openbare weg op mag. Bovendien loopt u het risico op een flinke boete van de RDW, op het moment dat u als het gevolg van een betalingsachterstand op uw autoverzekering geen geldige dekking meer heeft.

Niet langer verzekerd

De verzekeraar zal u over het algemeen eerst een betalingsherinnering sturen, op het moment dat u een betalingsachterstand voor uw autoverzekering oploopt. U heeft dan nog de mogelijkheid de betaling alsnog te voldoen.

Doet u dit niet binnen 30 dagen? Dan is de kans groot dat de verzekeraar uw verzekering zal schorsen. Dat betekent dat u vanaf dat moment geen gebruik meer mag maken van uw auto, maar dat de verzekering aan de andere kant nog wel even door zal lopen. Betaalt u dan nog niet? Dan loopt u het risico op een royement. Dit zorgt er bovendien voor dat u niet zomaar een nieuwe autoverzekering meer af kunt sluiten, waardoor dit verstrekkende gevolgen kan hebben.

Boete van de RDW

Bovendien zorgt de betalingsachterstand op uw autoverzekering ervoor dat u het risico loopt op een boete van de RDW, wanneer u toch gaat rijden zonder dat de verzekering op dat moment geldig is. U kunt een boete krijgen van een paar honderd euro, die de RDW u meerdere malen per jaar op kan leggen. Het kan u daardoor zomaar €1.000 of meer per jaar kosten. Loop de betalingsachterstand op uw autoverzekering tijdig in, of neem in ieder geval contact op met uw verzekeraar.