Budget autoverzekering

budget-autoverzekering
Over het algemeen is het bekend dat er drie soorten dekkingen zijn: WA, WA beperkt en WA volledig casco. Elke vorm heeft weer z’n eigen voor en tegens. Uiteraard is dit ook sterk afhankelijk van uw voertuig en uw wensen. Naast deze reguliere dekkingen zijn er tegenwoordig ook steeds meer aanbieders met een ‘budget autoverzekering‘. Deze budget-variant komt vaak gepaard met een beperkt of volledig casco verzekering. Als resultaat krijgen we dan de WA beperkt budget of WA volledig budget casco.

Wat houdt deze dekking nog eigenlijk in?

Bij de budget-variant spreekt het voor zich dat de maandelijkse premies lager zijn. Uiteraard gebeurt dit niet zomaar, er zijn dan ook een aantal zaken anders. Bij de budget-variant is er meestal een verplicht eigen risico. Daarnaast kan er vaak geen gebruik gemaakt worden van een aanschafwaarde of nieuwwaarde regeling. Over het algemeen kunt u wel blijven genieten van zaken als de no-claim korting of schadehulp. Bekijk echter wel goed de voorwaarden van de budget-variant ten opzichte van de reguliere variant, u wilt immers goed op de hoogte zijn van deze verschillen.

Wie bieden dit aan?

Enkele bekende partijen die dit bieden zijn Unive en OHRA. Unive heeft een budget volledig casco (ook wel All risk genoemd in de volksmond). OHRA heeft eveneens een budget volledig casco. Indien u interesse heeft in een budget autoverzekering bekijk dan goed de voorwaarden, deze zijn bij beide verzekeraars anders!

Vergelijken jullie ook budget autoverzekeringen?
Helaas hebben wij geen budget autoverzekeringen opgenomen in onze vergelijker. Deze data wordt niet ter beschikking gesteld voor vergelijkers. Uiteraard laten we het weten indien hier ontwikkelen in zijn! U kunt in onze vergelijker natuurlijk wel terecht voor het vergelijken van reguliere autoverzekeringen.