Kiezen voor de goedkoopste autoverzekering?

goedkoopste-kiezen-autoverzekering
Eengoedkope autoverzekering is niet per defintie de goedkoopste autoverzekering. Verzekeraars strijden continu om klanten binnen te brengen, dit proberen zij te realiseren door lagere premies en/of voorwaarden aan te bieden. Maar sommige verzekeraars realiseren dit door besparingen, een duur pand of dure tv commercials dienen uiteraard bekostigd te worden. Hierop kan dan ook flink bespaard worden, waardoor de verzekeraar deze besparing in feite kan delen met de klanten.

Door besparingen kan een verzekeraar wellicht de voordeligste zijn. Hoewel deze besparingen voor u ook een nadeel kunnen zijn, doordat er bijvoorbeeld geen telefonische klantenservice is. Uiteraard kunt u dan wel emailen, maar sommige consumenten preferen toch telefonisch contact. Een verzekeraar zonder telefonische klantenservice is overigens niet per definitie voordeliger. Deze bepaling kan alleen gemaakt worden op basis van een persoonlijke berekening

Is een goedkope autoverzekering wel goed?

Een goedkope autoverzekering kan zeker goed zijn. Een goedkope autoverzekering houdt eigenlijk in, een goede en volledige dekking tegen een scherpe premie. Neem bij het overwegen dus ook altijd de voorwaarden mee, en zet deze tegenover de maandelijkse kosten.

De verassingen kunnen onaangenaam zijn met een onvolledige dekking, de kosten kunnen dan hoog oplopen. Heeft u bij het afsluiten van uw autoverzekering alleen gelet op de maandelijkse premie? Bekijk dan eens goed de voorwaarden die hier tegenover staan en maak hier een overzicht van. Dit overzicht kunt u vervolgens gebruiken bij het vergelijken met andere aanbieders. Wellicht geniet u van een betere dekking tegen een lagere premie bij een andere verzekeraar.

U kunt op deze pagina eventueel terecht voor het vergelijken van autoverzekeringen. Helaas staan niet alle voorwaarden in de vergelijking, dit zou de vergelijking erg onoverzichtelijk maken. De voorwaarden kunt u echter meestal vinden in een PDF bestand bij de aanbieder.