Besparen op autoverzekering

besparen-autoverzekering
Er zijn nog steeds veel te veel mensen die teveel betalen voor hun autoverzekering. De reden is dat ze jarenlang bij een verzekeraar blijven zonder te kijken naar andere mogelijkheden. Elk jaar weer komen er nieuwe autoverzekeraars bij. Nieuwe verzekeraars hebben vaak acties waardoor de maandelijkse premie laag uitvalt. Het kan dan ook geen kwaad om eens per één of twee jaar de autoverzekeringen te vergelijken en na te gaan of er goedkopere alternatieven zijn.

Autoverzekeringen vergelijken

Het vergelijken van autoverzekeringen kost u slechts een aantal minuten. Om een goede vergelijking te kunnen maken heeft u wel enkele gegevens nodig. Zo dient u uw kenteken bij de hand te hebben. Aan de hand van het kenteken kan het systeem nagaan om wat voor auto het gaat. Daarnaast is uw leeftijd, het aantal schade vrije jaren en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt ook van belang. Met deze gegevens kunt u de vergelijker aan het werk zetten. Zo’n vergelijker haalt premiebedragen op bij verschillende autoverzekeraars. Nadat het systeem klaar is krijgt u een duidelijk overzicht van alle autoverzekeringen. U kunt in vrijwel één oogopslag zien welke verzekering de goedkoopste is. Is dat de verzekering die u momenteel heeft dan heeft overstappen weinig nut. In 9 van de 10 gevallen is het echter een andere verhaal.

Eenvoudig overstappen

Switchen van autoverzekering is tegenwoordig heel eenvoudig. Er is echter wel een aandachtspunt waar u naar moet kijken. Wat is de opzegtermijn van uw huidige verzekering? In de meeste gevallen zal dit één maand zijn. Stel dat u de verzekering op de 15e van de volgende maand kunt opzeggen, laat de nieuwe verzekering dan de 15e van de volgende maand ingaan. Zodra de nieuwe verzekeraar u heeft geaccepteerd kunt u de huidige verzekering opzeggen per ingangsdatum van de nieuwe verzekering.