Factoren hoogte premie van autoverzekering

blogplaatjeEen autoverzekering is persoonlijk, voor elke persoon wordt er een andere premie gehanteerd. Hierin spelen diverse factoren een grote rol. In onze premie-tool vindt u een overzicht van diverse verzekeraars met daarbij de premie gebaseerd op uw situatie. Welke factoren een rol spelen in de hoogte van de premie verschillen per verzekeraar, maar doorgaans worden de volgende factoren aangehouden.

Gegevens auto

Het type auto dat u rijdt speelt een grote rol in het bepalen van de te betalen premie. Uiteraard betaald u voor een duurdere auto een hogere premie, de schade kan immers hoger oplopen dan bij een oude tweedehandse auto. De dagwaarde van uw voertuig speelt hierin dus een groot belang. Daarnaast wordt er gekeken naar het gewicht van de auto, verzekeraars verwachten een hogere schadeclaim bij een ongeval.

Persoonlijke gegevens

De verzekeraar neemt dit gegeven mee in het berekenen van de hoogte van uw premie. De hoofdfactoren hierin zijn het aantal schades dat u heeft gereden en uw leeftijd. Jonge bestuurders claimen vaker een schade, daarom is voor deze doelgroep een autoverzekering vaak duurder. Uw schadeverleden is voor de verzekeraar een indicatie van de mogelijke toekomstige schades.

Ook is uw postcode van groot belang, de kans dat u schade krijgt wanneer u woonachtig bent in de Randstad is immers groter dan dat op het platteland in Groningen woont. Op het platteland is het verkeer over het algemeen beduidend rustiger, hierdoor heeft u ook minder kans op een ongeval.

Vergelijken hoogte premie

Met onze premie tool kunt u de hoogte van de premie berekenen voor uw eigen situatie. Door middel van bepaalde gegevens laat de premie tool een actuele vergelijking zien met de hoogte van de premie van diverse verzekeraars.

Let echter niet alleen op de hoogte van de premie, maar neem ook goed aanvullende voorwaarden mee. Wellicht kunt u hier een groter voordeel uit halen!

Aantal kilometers

De verzekeraar kijkt ook naar het aantal kilometers, als u veel kilometers rijdt heeft u immers procentueel gezien ook grotere kans op een schade of ongeval.