Collectiviteitskorting op de premie van de autoverzekering

Collectiviteitskorting
De collectiviteitskorting biedt de mogelijkheid om goedkoper een autoverzekering af te sluiten. Dat heeft te maken met een korting op de premie, door daar als onderdeel van een organisatie of een vereniging gebruik van te maken. De collectiviteitskorting kennen we al veel langer van de zorgverzekering. Inmiddels bieden ook autoverzekeraars de mogelijkheid om daar gebruik van te maken. Het betekent in de praktijk dat de premie lager uitvalt, omdat de verzekeraar op een groot aantal klanten kan rekenen.

8 – 10% korting dankzij collectiviteit

De hoogte van de collectiviteitskorting kan per verzekeraar verschillen. In veel van de gevallen gaat het om 8 – 10 procent korting op de premie. Dat kan op jaarbasis een aardig bedrag schelen, zonder dat de dekking van de verzekering wordt beïnvloed. Net als bij de zorgverzekering is het mogelijk om via een werkgever, een vereniging of een andere collectiviteit gebruik te maken van de collectiviteitskorting voor een autoverzekering. Dat kan schelen in de kosten en eventueel een betere service bieden.

Tip: bekijk de collectiviteitskorting en eventuele bijkomende voordelen. Zoals direct hulp na een ongeval of een snelle(re) schadeafhandeling.

Meerdere verzekeringen combineren

De collectiviteitskorting geldt voor grotere organisaties, verenigingen en andere collectieven die besluiten samen een verzekering af te sluiten. Houd er rekening mee dat dit iets anders is dan het combineren van meerdere verzekeringen bij een enkele verzekeraar. Toch biedt ook dat de mogelijkheid om een lagere premie te betalen. Dat heeft te maken met de mogelijkheid om op die manier de administratiekosten te drukken. Verzekeraars sluiten het liefst zoveel mogelijk polissen per persoon af. Ze kunnen die op een meer efficiënte manier behandelen, waardoor er een mogelijkheid bestaat om korting aan te bieden. Dit staat los van een eventuele collectiviteitskorting. In plaats daarvan spreken verzekeraars dan vaak van een pakketkorting.