Pakketkorting verzekering

Pakketkorting
Bij veel verzekeraars bestaat er de mogelijkheid om een pakket aan verzekeringen af te sluiten. Dit houdt in dat u voor meerdere verzekeringen van dezelfde verzekeraar kiest, de autoverzekering kan hier een onderdeel van zijn.

Verzekeraars willen de consument stimuleren om klant te worden en uiteraard het liefst met zoveel mogelijk verzekeringen, zij geven dan ook een pakketkorting als stimulans in de hoop dat dit klanten overhaalt te kiezen voor meerdere polissen. Indien u kiest voor meerdere polissen krijg u een pakketkorting en dit houdt in dat u een korting krijgt op alle premies. Hierbij telt hoe meer verzekeringen hoe hoger het percentage in korting. Dit kan mogelijk heel interessant lijken, maar is dit werkelijk een interessante stimulans, of is het beter om voor verschillende aanbieders te kiezen?

Premie en voorwaarden

U heeft ongetwijfeld meerdere verzekeringen die u wilt afsluiten, denk hierbij onder andere aan de verzekeringen voor zorg, uitvaart, auto, huis en rechtsbijstand. U kunt hiervoor voor verschillende aanbieders kiezen, of voor 1 aanbieder, zodat u gebruik maakt van pakketkorting en op elke polis een korting op de premie krijgt. Of dit werkelijk voordelig is moet nog blijken, want dat de verzekeraar de goedkoopste polis voor de inboedel biedt betekend niet automatisch dat de polis voor de auto ook het voordeligst is.

Bovendien kan dit verschil mogelijk niet opwegen tegen de pakketkorting. Wanneer u het voordeligst uit wilt zijn is het handig om alles los en gezamenlijk te berekenen om zelf de conclusie te maken wat het voordeligst is. Let ook op de voorwaarden hierbij, want het kan zo zijn dat sommige voorwaarden van een bepaalde polis wellicht niet zo passend voor u zijn.

Voordelen pakket

Het grootste voordeel van een pakket is het gemak. U sluit in 1 keer al uw verzekeringen af en bij claims of vragen heeft u altijd contact met dezelfde verzekeraar. Dit voordeel kan voor u bepalend zijn om te kiezen voor een pakket, ook wanneer de premie mogelijk niet voordeliger is.