Autoverzekering en afkeuringen

afkeuringenHeeft u een autoverzekering aangevraagd maar is deze afgekeurd? Dit kan uiteraard diverse redenen hebben. Voor de verzekeraar is het vaak een vorm van zekerheid. Heeft de consument bijvoorbeeld betalingsproblemen gehad of heeft de consument rijontzegging vanwege het rijden met alcohol. Hieronder gaan we verder in op de diverse oorzaken die een afkeur kan hebben.

Oorzaak afkeur

Het is lastig om precies voor uw situatie te zeggen waarop u afgekeurd bent. Echter zijn er wel een aantal algemene zaken die de oorzaak kunnen zijn van de afkeur.

1) Wanbetaling, verzwijging, fishcontrole, alcohol en rijontzeggingen.
2) Het komt regelmatig voor dat men nog verzekerd is, zeg eerst uw oude verzekering op.
3) Jonge bestuurders met sportauto’s of auto’s met een cataloguswaarde van boven de 100.000 euro.
4) Zakelijke auto’s of busjes die worden gebruikt voor transport
5) Auto’s op naam van BV/NV
6) Regelmatige bestuurder heeft ander adres dan op wiens naam het kenteken staat
7) Geen geldig NL rijbewijs
8) Ook eventuele schades uit het verleden kunnen meetellen, bepaalde verzekeraars accepteren u bijvoorbeeld niet indien u 2 schades heeft gehad gedurende een jaar.

Wat kunt u doen?

Het mag voor zich spreken dat u aan een aantal van de bovenstaande punten kunt werken. Het opzeggen van uw oude autoverzekering is bijvoorbeeld vrij simpel in de meeste gevallen. Jonge bestuurders kunnen voor een alternatief voertuig kiezen indien zij vanwege het huidige voertuig afgekeurd worden.

Wellicht kan je de auto verzekeren op naam van je ouders, overleg dit echter eerst met de verzekeraar. Uiteraard kunt u voor al uw vragen terecht bij de betreffende verzekeraar, bijna alle aanbieders zijn telefonisch te contacteren voor dergelijke vragen. U kunt in de meeste gevallen ook terecht in de voorwaarden, deze worden doorgaans als PDF-bestand aangeboden op de website van de aanbieders.