Autoverzekering op naam van ouders

blogplaatjeDe autoverzekering op naam van de ouders, dat is een handige manier om veel premie te besparen, toch? Ja, u kunt op die manier veel geld besparen, maar het is aan de andere kant niet toegestaan en brengt een groot risico met zich mee. Dat maakt het uiteindelijk veel verstandiger om zelf een autoverzekering af te sluiten, op uw eigen naam. De verzekeraar verplicht u de polis op naam van de meest voorkomende bestuurder te plaatsen. Een autoverzekering op naam van ouders voldoet hier niet aan en is daarmee dus niet toegestaan.

Lagere premie door autoverzekering op naam van ouders

Zet u de autoverzekering op naam van uw ouders? Dan kan de premie flink lager uitvallen. Autoverzekeraars schatten het risico in, op basis van het type auto, de omgeving en natuurlijk de bestuurder. Het is van jongeren tot 24 jaar bekend dat zij relatief vaak betrokken zijn bij een ongeval. Dat betekent dat u een hogere premie dient te betalen.

U kunt op zoek gaan naar een speciale autoverzekering voor jongeren, waardoor u toch een scherpe premie betaalt. Dit maakt de autoverzekering op naam van ouders een stukje minder aantrekkelijk.

Gevaar van autoverzekering op naam van ouders

Zet u de autoverzekering toch op naam van uw ouders? Dan kan de verzekeraar weigeren uit te keren, op het moment dat er sprake is van een ongeval. Kan men aantonen dat u de meest voorkomende gebruiker was? Dan was u in theorie niet verzekerd, omdat u zich niet aan de regels heeft gehouden. Bovendien bouwt u op die manier zelf geen schadevrije jaren op, waardoor u ook geen no-claimkorting op kunt bouwen. Een autoverzekering op naam van uw ouders is wat dat betreft niet verstandig en kan tot behoorlijke problemen leiden, zeker in het geval van een ongeval.