Auto van kind verzekeren

auto-van-kind
Voor de autoverzekering dient men elke maand premie te betalen. Voor de ene persoon is de premie vele malen duurder of goedkoper dan voor de ander. Voor jongeren is de premie doorgaans vele malen hoger. Dit komt met name doordat de verzekeraar bepaalde factoren als leeftijd en schadevrije jaren sterk laat wegen bij de opbouw van de premie. Het kan daardoor aantrekkelijk lijken om als ouder zijnde de auto van uw kind op uw naam te verzekeren. Maar is dit eigenlijk wel toegestaan?

Toegestaan?

Het is niet toegestaan om de auto van uw kind op uw naam te verzekeren. De auto dient altijd op naam van de eigenaar te staan, met uitzondering van partners. Als de auto van uw kind is dient deze ook op zijn of haar naam verzekerd te worden.

Wellicht speelt u met de gedachte om de auto dan ook op uw naam te zetten, maar ook dit is niet toegestaan. De verzekeraar wilt weten wie de regelmatige bestuurder is, maar ook wie regelmatig de auto leent. Als uw kind regelmatig de auto leent of de regelmatige bestuurder is dient dit opgegeven te worden. Voldoet u niet aan deze eis en u een schade claimt kan dit gevolgen met zich meebrengen. De verzekeraar hoeft in dit geval namelijk niet de schade te vergoeden. Daarnaast kunt u rekenen op een registratie tot fraudeur waardoor het vinden van een nieuwe autoverzekering erg lastig gaat worden.

Schadevrije jaren opbouwen

Een andere reden waarom het niet slim is om de auto van uw kind op uw naam te verzekeren is dat zij op deze wijze geen schadevrije jaren opbouwen. Met schadevrije jaren gaat de premie behoorlijk omlaag, hierdoor kan men er in feite maar vroeg genoeg mee beginnen. Ooit komt het moment dat de autoverzekering op eigen naam moet komen te staan en zonder schadevrije jaren is de premie nou eenmaal hoger. Wanneer uw kind vroeg begint met het opbouwen van schadevrije jaren heeft hij of zij hier later mogelijk profijt van.

admin