Autoverzekering geweigerd?

geweigerd-autoverzekering
Bij de aanvraag van een autoverzekering kan het voorkomen dat de autoverzekeraar de aanvraag weigert. Dit kan vanwege diverse redenen zijn, denk hierbij onder andere aan wanbetaling, verzekeringsfraude, rijontzegging of een strafblad. Maar wat nou als u er achter komt dat geen enkele verzekeraar u meer wilt accepteren. U bent immers verplicht voor elk voertuig een verzekering af te sluiten, indien u dit niet doet bent u strafbaar. Desondanks deze verplichting is de verzekeraar niet verplicht u te accepteren en de meeste doen dit dan ook niet als zij vinden dat u een te groot risico bent.

Rialto verzekeringen

Als u echt geen autoverzekering kunt vinden doordat u als een te groot risico wordt gezien, dan kunt u altijd nog terecht bij Rialto verzekeringen. Deze verzekeraar is gespecialiseerd in risico doelgroepen, maar berekend wel een hogere premie dan de reguliere aanbieders. In principe is dit ook logisch, gezien zij ook een groter risico lopen met deze doelgroepen.

Daarnaast stellen zij een aantal voorwaarden. Zo dient u minimaal 3 maanden premie vooruit aan te betalen en een waarborgsom van 175 euro. Uiteraard krijgt u de waarborgsom terug zodra u de autoverzekering weer beƫindigd. Daarnaast is er een extra administratieve afhandeling, u dient het aanvraagformulier te ondertekenen en zodra deze ontvangen is gaat uw autoverzekering pas in. Ook betaald u vanaf dit moment pas de premie.

Naar andere autoverzekeraar?

Als u bij Rialto verzekeringen een autoverzekering heeft afgesloten betaald u een vele malen hogere premie dan u gewend bent bij andere autoverzekeraars. Daarom adviseren wij u ook goed in de gaten te houden wanneer u weer eventueel terecht kunt bij een reguliere autoverzekeraar, zodat u niet onnodig lang deze hogere premie betaald. Meestal kunt u na een aantal jaren weer terecht bij de goedkopere aanbieders.