Autoverzekering en strafblad

strafblad-en-autoverzekering
In principe zegt een strafblad niets over de rijvaardigheid van een persoon. Desondanks is het niet gemakkelijk een autoverzekeraar te vinden die u wilt accepteren indien u in het bezit bent van een strafblad. Dit komt omdat de verzekeraars vinden dat een strafblad iets zegt over de normen en waarden van de desbetreffende persoon.

Periode en reden strafblad

Hoe moeilijk het is om een autoverzekering af te sluiten is afhankelijk van hoe lang u in het bezit bent van een strafblad. Doorgaans is het in de eerste paar jaren bij een reguliere verzekeraar vaak niet mogelijk, na een aantal jaren gaan de deuren pas weer voor u open. Na 8 jaar is het weer overal mogelijk gezien u dit niet meer hoeft aan te geven bij het afsluiten van een autoverzekering.

Voor sommige verzekeraars maakt de rede van een strafblad niet uit en wordt u sowieso niet geaccepteerd. Daarentegen kan een kleine overtreding wel in uw voordeel werken en doet u er wellicht verstandig aan de reden aan de verzekeraar te mededelen. Overigens bent u niet verplicht de reden te vermelden.

Verzekeringsfraude

Doordat het afsluiten van een autoverzekering voor een persoon met een strafblad zo moeilijk is kan het aanlokkelijk zijn om informatie achter te houden of om de autoverzekering op iemand anders zijn naam te zetten, echter is dit verzekeringsfraude en dit raden wij u dan ook sterk af. Als u in de toekomst dan een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten wordt het nog lastiger om een verzekeraar te vinden. Bovendien kunnen de gevolgen bij schade ook knap lastig worden, gezien u bij verzekeringsfraude gewoon niet gedekt bent.

Toch een autoverzekering afsluiten

Ondanks dat het bij reguliere verzekeraars wellicht niet mogelijk is kunt u toch een autoverzekering afsluiten, alleen wel bij een risicoverzekeraar als bijvoorbeeld Rialto Verzekeringen. Houdt er wel rekening mee dat de premie hierzo vele malen hoger zal uitvallen dan dat u gewend bent.