Afgewezen aanvraag autoverzekering

afgewezen aanvraag
Een afgewezen aanvraag voor uw autoverzekering: wat nu? Het is vervelend dat u bent afgewezen, om meerdere redenen. U kunt daardoor niet de verzekering afsluiten die u wenst. Daarnaast wordt het lastiger om elders een polis af te sluiten. U zal daar moeten aangeven dat u eerder bent afgewezen, waardoor ook andere verzekeraars daar kritischer naar kijken.

Redenen om afgewezen te worden

Er bestaan verschillende redenen om afgewezen te worden. In een aantal gevallen kunt u daar zelf iets aan doen. Heeft u bijvoorbeeld te lang geen premie betaald? Indien een verzekeraar u om die reden royeert wordt daar een aantekening van gemaakt. Het is vanaf dat moment lastiger om een nieuwe polis af te sluiten. En had u eerder een rijontzetting of een strafblad? Net als wanneer u die nog steeds heeft lukt het dan niet zomaar om een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Dat heeft ermee te maken dat verzekeraars een risicoanalyse maken. Als het risico te hoog is gaan ze liever niet met u in zee.
Gaat het om te veel geclaimde schades?

U heeft daar zelf invloed op, door niet iedere kleine schade te claimen. In sommige gevallen is er sprake van een verkeerde registratie. Vraag dus altijd na om welke geregistreerde claims het gaat. U kunt eventuele fouten dan nog herstellen.

Eenmaal afgewezen: nieuwe verzekeraar lastig te vinden

Bent u eenmaal afgewezen? Verzekeraars willen voorkomen dat ze iedere keer tot op de bodem dienen uit te zoeken wie u bent en wat uw achtergrond is. Daarom gaan ze af op het oordeel van andere verzekeraars. Indien die u een keer weigerden is de kans groot dat u ook bij andere verzekeraars tegen problemen aanloopt. Probeer daarom altijd te voorkomen dat er een reden kan ontstaan om u te weigeren, zodat u daarmee grote problemen kunt voorkomen. En eenmaal geweigerd? Dan kunt u naar speciale verzekeraars die daar wel voor open staan. Voor een hogere premie.