Benieuwd naar de verzekeringsvoorwaarden wanneer u een auto deelt? De verzekeraar maakt onderscheid in verschillende manieren van delen. Deelt u bijvoorbeeld samen een auto en rijdt u daar als partners beiden de helft van de tijd in? In dat geval is er volgens de verzekeraar geen sprake van auto delen. In plaats daarvan is er een gezamenlijk eigendom, waardoor jullie beiden gebruik kunnen maken van de auto. Dat is iets anders wanneer u vrienden of de buren in de auto laat rijden, er is met betrekking tot de verzekeringsvoorwaarden dan wel sprake van auto delen.
Samen een auto delen en de verzekeringsvoorwaarden
Zolang u samen een auto rijdt en u bijvoorbeeld partners bent is er niets aan de hand. Het is voor de verzekeraar niet meer dan logisch dat u er samen in rijdt. Houd er wel rekening mee dat het niet uitmaakt wie de schade rijdt, in al die gevallen is de verzekeringsnemer daarvoor verantwoordelijk. Dat betekent dat een schade op uw naam komt te staan, iets om rekening mee te houden met betrekking tot de Roy-Data en uiteraard het aantal schadevrije jaren.
De kinderen in de auto laten rijden
Het is op dezelfde manier goed mogelijk om de auto te delen met kinderen, u mag ze er zonder problemen af en toe in laten rijden. Het is vooral van belang dat u de meest gebruikelijke bestuurder bent, zodra dat veranderd dient u de verzekering op naam van de meest gangbare bestuurder te zetten. Op die manier dekt de verzekeraar het risico met de verzekeringsvoorwaarden, waar u uiteraard aan dient te voldoen. Er is wat dat betreft pas sprake van auto delen op het moment dat u anderen dan uw partner of kinderen in de auto laat rijden. Het gaat dan bijvoorbeeld om familie, vrienden of de buren.