Dekking autoverzekering bij rally’s en toertochten

dekking-rally-toertochten
Rally’s en toertochten vallen in een aantal gevallen gewoon binnen de reguliere dekking van de autoverzekering, maar dat is helaas niet altijd het geval. De tours door bijvoorbeeld Nederland en Europa winnen sterk aan populariteit, waardoor het verstandig is daar op voorhand goed naar te kijken. Vooral wanneer er sprake is van opdrachten kunnen verzekeraars daar een risico in zien. In die gevallen bestaat het risico dat de rally’s en toertochten niet onder de reguliere dekking van de autoverzekering vallen.

Voorwaarden van de verzekeraar

Het is met het oog op de autoverzekering en rally’s of toertochten verstandig om op voorhand na te gaan of de voorwaarden hier iets over zeggen. De voorwaarden van de autoverzekeraar moeten hier uitsluitsel over geven.

Vindt u het lastig om zelf door de voorwaarden heen te gaan? Dan is het verstandig om even met de verzekeraar te bellen en de situatie voor te leggen. Blijkt dat de rally’s en toertochten niet standaard tot de dekking van de autoverzekering behoren? Het is dan van belang om daar een aanvullende dekking voor af te sluiten. Mocht er wat gebeuren, dan bent u anders niet verzekerd.

Autoverzekering voor rally’s en toertochten

Er zijn speciale aanvullende dekkingen beschikbaar voor rally’s en toertochten. Het betekent in de meeste gevallen dat u een wat hogere premie betaalt, vanwege het hogere risico dat er mee gemoeid is. Dit valt te vergelijken met duurdere autoverzekeringen bij een groter aantal kilometers per jaar. Des te meer u op de weg bent en des te meer u het avontuur op zoekt, des te hoger ook het risico. De autoverzekeraars kiezen er daarom voor om niet allemaal standaard een dekking voor rally’s en toertochten op te nemen in de polissen die er beschikbaar zijn.