Zijn alle WA dekkingen hetzelfde?

wa-dekkingen-hetzelfde
Meerdere WA dekkingen van verschillende autoverzekeraars vergelijken? Het gaat om de verzekering voor de Wettelijke Aansprakelijkheid. Dat betekent dat verzekeraars er op basis van de wettelijke eisen voor zorgen dat u een goedkope autoverzekering kunt afsluiten. Het is bij de WA autoverzekering daarom minder interessant om te kijken naar de verschillende voorwaarden en dekkingen. Deze zullen bij de diverse verzekeraars min of meer gelijk zijn. Wenst u er een aanvullende module bij af te sluiten of kiest u voor een meer uitgebreide polis zoals een Beperkt Casco of een Allrisk dekking? Dan is het wel de moeite waard om zowel de premie als de dekking te vergelijken.

Wettelijk verplichte autoverzekering

De WA autoverzekering is verplicht voor iedereen die de openbare weg op gaat. WA staat voor de Wettelijke Aansprakelijkheid. We dienen ons daar in ieder geval voor te verzekeren, zodat een slachtoffer van een ongeval of aanrijding de kosten netjes kan laten vergoeden.

De verzekeraars zorgen er met de WA dekking voor dat ze een lage premie aanbieden voor de verplichte autoverzekering. Ze hebben weinig mogelijkheden om zich te onderscheiden op basis van de dekking, omdat er op die manier al snel een (gedeeltelijke) Beperkt Casco dekking ontstaat. Vandaar dat de verschillende autoverzekeringen binnen de WA dekking vooral van elkaar verschillen qua premie.

WA dekkingen vergelijken op basis van de premie

Meerdere WA dekkingen van autoverzekeraars vergelijken? Het is verstandig om goed te kijken naar de premie van de autoverzekering. Des te lager de premie, des te voordeliger het mogelijk is om de auto te verzekeren. Het is uiteraard de moeite waard om zowel naar de WA dekking als de andere soorten autoverzekeringen te kijken. Op basis daarvan is het mogelijk om zowel de dekking als de premie met elkaar te vergelijken en daar uiteindelijk een goede keuze uit te maken.