Dekkingen tussentijds wijzigen autoverzekering

wijzigen-tussentijds
Bij het afsluiten van een autoverzekering heeft u de keuze uit meerdere dekkingen. Echter kan het zo zijn dat de dekking waarvoor u destijds gekozen heeft niet meer past bij uw situatie, hierdoor kan het voordelig zijn de dekking van de autoverzekering tussentijds te wijzigen. Bekijk met regelmaat of uw dekking nog geschikt is en of u het wellicht met een lagere dekking afkan. Uiteraard dient u in dit geval wel rekening mee te houden dat sommige schades niet meer geclaimd kunnen worden.

Verschillende dekkingen

Bij een autoverzekering kunt u kiezen uit een WA, WA beperkt casco en volledig casco dekking. Sommige autoverzekeraars bieden als extra keuze ook nog een budget WA beperkt casco en budget volledig casco autoverzekering, deze heeft een iets mindere dekking en daardoor ook een goedkopere premie.

Hoe hoger de dekking hoe meer premie u zult gaan betalen. Daardoor is het voor een oude auto ook niet voordelig te kiezen voor de meest uitgebreide dekking, maar is een WA dekking wellicht al geschikt. Toch blijft de dekking een persoonlijke keuze, u bepaald zelf hoe uitgebreid uw auto verzekerd is en daardoor heeft u zelf ook invloed op de hoogte van de premie. Kijk voor meer informatie omtrent de dekkingsvormen op deze pagina.

Tussentijds dekking wijzigen

In principe kunt u op elke gewenst moment de dekking van uw autoverzekering aanpassen. Bij een hogere dekking gaat u meer premie betalen terwijl bij een lagere dekking u minder premie hoeft te betalen. Echter kan het zo zijn dat de verzekeraar weigert de dekking naar beneden aan te passen, dit gebeurt enkel wanneer zij met contractperiodes werken. Bij een contract is het dus niet mogelijk de dekking naar beneden aan te passen, daarentegen kunt u uiteraard wel voor een uitgebreidere dekking kiezen.