Autoverzekering tussentijds opzeggen

opzeggen-tussentijds-autoverzekering
Heeft u een autoverzekering afgesloten met bijvoorbeeld een jaarcontract en wilt u deze opzeggen? Dit is helaas niet altijd mogelijk, uiteraard wel in een aantal gevallen. Indien u niet langer als een jaar aan uw verzekeraar vast wilt zitten is het handiger een autoverzekering af te sluiten die dagelijks opzegbaar is, ook sommige verzekeraars bieden deze mogelijkheid. Tussentijds de autoverzekering opzeggen is dus alleen mogelijk wanneer er gekozen is voor een autoverzekering zonder contract. Kijk hier eventueel voor meer informatie omtrent overstappen en de mogelijkheden hiertoe.

Aangepaste premie en voorwaarden

Indien de verzekeraar besluit de premie voor elke klant te verhogen, bent u vrij om de autoverzekering tussentijds op te zeggen. Echter geldt dit dus alleen als de verzekeraar dit voor elke klant doet. Als u een premieverhoging krijgt doordat u schade heeft gereden, kunt u dus niet tussentijds beƫindigen, omdat de verhoging alleen op u van toepassing is. Ook wanneer de voorwaarden tussentijds aangepast worden en dit in uw nadeel is mag u opzeggen. Zowel bij een premieverhoging als aangepaste voorwaarden mag u opzeggen op de dag van ingang en tot 30 dagen daarna.

Auto verkopen

Bent u van plan uw auto te verkopen? Ook dan heeft u de mogelijkheid uw autoverzekering tussentijds te beƫindigen. Bij het verkopen van uw auto wordt het kenteken overgeschreven op de naam van de nieuwe eigenaar en krijgt u een vrijwaringsbewijs. Sommige verzekeraars willen hier een kopie van ontvangen.

Bedenktijd

Bij het afsluiten van een autoverzekering heeft u altijd recht op 14 dagen bedenktijd, ook wanneer u een verzekeraar heeft gekozen die u een jaarcontract biedt. Binnen deze 14 dagen bent u dus ook vrij om de autoverzekering stop te zetten, zonder opgaaf van enige reden. Houdt er wel rekening mee dat uw auto wel verzekerd dient te zijn, dus zoek eerst een nieuwe verzekeraar waar u de auto onder kunt brengen.