Hoe kan ik mijn huidige autoverzekering opzeggen?

opzeggen-hoe
Als u wilt overstappen van autoverzekeraar of wanneer bijvoorbeeld uw auto verkocht is wilt u ongetwijfeld de autoverzekering hiervoor opzeggen, maar hoe kunt u de huidige autoverzekering opzeggen? In principe kan dit op diverse manieren, let wel dat uw huidige autoverzekeraar beƫindigingskosten in rekening kan brengen. Dit is niet standaard het geval, maar soms kan dit gebeuren en dit kan oplopen tot 25euro.

Gratis overstapservice

De meeste verzekeraars bieden hedendaags een gratis overstapservice en deze service is ideaal voor klanten die een overstap willen maken. U hoeft dan enkel uw gegevens, de huidige verzekeraar en het polisnummer door te geven en de nieuwe verzekeraar zal vervolgens de overstapservice in gang zetten. Hier heeft u gelukkig zelf verder geen omkijken naar. Wel adviseren wij u in de gaten te houden dat u een bevestiging van opzegging krijgt van de oude autoverzekeraar.

Zelf opzeggen

U kunt er uiteraard ook voor kiezen om zelf op te zeggen wanneer u dit liever in eigen handen houdt. Of wanneer uw auto verkocht is en u niet gaat overstappen is het de bedoeling dat u zelf opzegt. Tegenwoordig zijn er standaard opzegbrieven die u hierbij helpen, alles is vooraf ingevuld en u hoeft alleen uw eigen gegevens nog aan te vullen. Hierdoor bent u er zeker van dat u niet bepaalde zaken achterwege laat. Maar u kunt natuurlijk ook zelf een brief schrijven. Voor welke optie u ook kiest, wij adviseren u wel de brief aangetekend te versturen. Zo bent u er zeker van dat de brief is aangekomen en kunt u dit ook bewijzen zodra er iets misgaat.

Let op opzegtermijn en/of contract

Soms willen consumenten de oude autoverzekering opzeggen maar staan ze er niet bij stil dat er nog een opzegtermijn en/of een lopend contract is. Bij een lopend contract, welke maximaal een jaar kan duren mag u namelijk niet zomaar opzeggen, behalve wanneer de auto verkocht is. Na het lopende contract geldt er soms nog een opzegtermijn, deze varieert per verzekeraar.