Veel kilometers en de autoverzekering

veel-kilometers
Maakt u veel kilometers en bent u benieuwd naar de gevolgen voor de autoverzekering? De kans is groot dat de premie hoger uitvalt. Dat heeft niet met uw rijstijl te maken, maar met het feit dat meer kilometers het risico op een aanrijding of ongeval vergroten. Stel dat u dagelijks op de weg zit, ongeveer een uurtje. De kans dat u dan ooit betrokken raakt bij een aanrijding is groter dan wanneer u slechts één keer per week de weg op zou gaan. Niet vanwege uw eigen rijstijl, maar omdat er onverwacht altijd een keer iets kan gebeuren. Waar u zelf niet eens directe schuld aan hoeft te hebben.

Onjuiste kilometrage opgegeven

Bij veel kilometers is de premie voor de autoverzekering hoger. De verzekeraar wil op die manier voorkomen dat er teveel schade wordt gereden vanwege de grote aantallen kilometers, zonder dat daar premie tegenover staat. Let hier goed op als u een kilometrage op moet geven bij het afsluiten van de autoverzekering. In dat geval dient u een inschatting te maken van het aantal kilometers dat u gaat rijden.

Het is belangrijk om dit goed te doen, zodat u kunt voorkomen dat er achteraf problemen ontstaan. Rijdt u veel kilometers, maar heeft u dat niet opgegeven? Dan kan de verzekeraar namelijk besluiten om een deel van eventuele gemaakte kosten niet te vergoeden.

Duurdere autoverzekering bij meer kilometers

Bij veel kilometers is de autoverzekering duurder. U kunt een lager aantal kilometers per jaar opgeven. Daarmee loopt u echter wel het risico dat de verzekeraar niet uit zal keren. Of in ieder geval niet volledig.
Het is wat dat betreft verstandig om bij veel kilometers per jaar ook daadwerkelijk een hoog aantal op te geven. Op die manier betaalt u iets meer premie, maar kunt u er wel vanuit gaan dat alles in orde is mocht er een keer wat gebeuren.