Weinig kilometers en autoverzekering

blogplaatjeMaakt u weinig kilometers en wilt u een autoverzekering afsluiten? In dat geval kunt u rekenen op een extra scherpe premie. U betaalt een relatief laag bedrag per maand, maar dat betekent aan de andere kant dat het niet de bedoeling is om in een jaar tijd meer kilometers te rijden. Het is van belang om hier op een eerlijke manier mee om te gaan. Alleen op die manier kunnen verzekeraars bij weinig kilometers een scherpe premie voor de autoverzekering aan blijven bieden.

Goedkope autoverzekering

Op het moment dat u weinig kilometers maakt kunt u een goedkope autoverzekering afsluiten, aangezien het risico op een ongeval vrij klein is. Een verzekeraar schat de kans in dat u betrokken raakt bij een ongeval en gaat op basis daarvan aan de slag met de premie die u dient te gaan betalen. Indien u weinig op de weg zit is de kans automatisch kleiner dat u een keer betrokken zal raken bij een ongeval. Dat gebeurt u immers alleen wanneer u gebruik maakt van de openbare weg. U kunt daarom een goedkope autoverzekering afsluiten, als u er maar weinig rijdt en de kans dus klein is dat u kosten zal maken.

Meer kilometers maken

Gaat u meer kilometers maken dan u vooraf heeft opgegeven voor de goedkope autoverzekering? Dan is het verstandig om dit direct door te geven en de premie aan te laten passen. Op het moment dat u namelijk minder kilometers opgeeft dan dat u daadwerkelijk maakt kan de verzekeraar het risico niet goed inschatten.

Indien de verzekeraar dit kan bewijzen wanneer u betrokken bent geraakt bij een ongeval is de kans groot dat de kosten niet gedekt zullen zijn. Wees wat dat betreft eerlijk over het aantal kilometers dat u denkt te gaan maken en pas uw autoverzekering aan zodra u merkt dat u hiervan afwijkt.