Weinig kilometers en de autoverzekering

weinig-kilometers
Maakt u weinig kilometers en zoekt u naar een autoverzekering? Er zijn polissen beschikbaar, waarbij de premie afhankelijk is van het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Rijdt u bijvoorbeeld minder dan 7.500 kilometer per jaar? Door dit aan te geven is het bij sommige verzekeraars mogelijk om een goedkopere polis af te sluiten. Immers, de kans dat u betrokken raakt bij een ongeval is kleiner als u weinig op de weg zit.

Let op: geef altijd een juist kilometrage op. Bij een te laag aantal kilometers kan dit u in de problemen brengen.

Goedkope autoverzekering bij weinig kilometers

Een goedkope autoverzekering bij weinig kilometers? Dat kan bij een aantal verzekeraars. Door aan te geven dat u slechts weinig kilometers per jaar maakt. De verzekeraar begrijpt dan dat u niet veel op de weg zit. Alle keren dat u niet op de weg zit loopt u geen risico op een ongeval. Op die manier kan het heel voordelig zijn om een autoverzekering met weinig kilometers af te sluiten.

Tip: rijdt u onverwacht toch meer kilometers? Dan is het verstandig om dit de verzekeraar tijdig door te geven. In ieder geval voordat er een keer wat gebeurt, aangezien u de polis dan niet zomaar mer kunt aanpassen.

Geef het juiste kilometrage op

Het is verstandig om altijd het juiste kilometrage op te geven. Dat geeft u een fijn gevoel, maar voorkomt ook dat u in de problemen komt op het moment dat er een keer wat aan de hand is. Blijkt namelijk dat u meer kilometers reed dan u opgaf? Dan heeft de verzekeraar de mogelijkheid om niet alle schade te vergoeden. U zal een deel zelf moeten betalen. De kosten daarvoor kunnen flink oplopen. Hoger dan de premie die u bespaart door weinig kilometers op te geven, terwijl u er wel veel maakt.