Autosleutel kwijt en dekking autoverzekering

sleutel-autoverzekering
Bent u uw autosleutel kwijtgeraakt en bent u benieuwd of dit binnen de dekking van uw autoverzekering valt? Veel consumenten denken dat de kosten voor een nieuwe autosleutel niet zo hoog zijn en dat ze dit gemakkelijk zelf kunnen betalen. Niets is minder waar de kosten voor een autosleutel zijn behoorlijk hoog, zeker wanneer het om nieuwe modellen gaat. Daarom zou het ook fijn zijn als dit binnen de dekking valt.

Verloren autosleutel

Indien u uw autosleutel verloren bent is het afhankelijk van uw verzekeraar of er dekking geboden wordt. Indien uw verzekeraar wel hiervoor dekking biedt is het wel van belang dat u een volledig casco autoverzekering heeft.

Echter dient u er wel rekening mee te houden dat het claimen van de rekening voor de nieuwe autosleutel in dit geval een terugval op de bonus/malus ladder veroorzaakt. U zult dan ook schadevrije jaren achteruitgaan en meer premie gaan betalen de komende jaren. Wij adviseren u dan ook om eerst goed de polisvoorwaarden door te lezen voordat u de rekening gaat claimen. Bekijk goed wat uw terugval in schadevrije jaren de komende jaren gaat kosten en bereken of dit opweegt tegen de rekening van de autosleutel. Indien dit niet het geval is kunt u misschien beter de rekening zelf betalen.

Diefstal autosleutel

Wanneer uw autosleutel gestolen wordt gelden er andere regels dan bij een verloren autosleutel. De meeste verzekeraars zullen de rekening vergoeden bij een beperkt casco of volledig casco autoverzekering. Doorgaans heeft dit ook geen invloed op uw schadevrije jaren, waardoor u de rekening gewoon kunt claimen.

Indien u een WA autoverzekering heeft kunt u dit niet claimen bij uw autoverzekeraar. Echter kunt u wel aanspraak maken op uw inboedelverzekering, deze bieden meestal ook dekking voor gestolen autosleutels.