Interieurschade

interieurschade
Breekt er iets af in het interieur of gaat er op een andere manier helaas een keer wat kapot in de auto? Dat is vervelend, omdat de autoverzekering daar in de meeste gevallen geen dekking voor zal bieden. De autoverzekering biedt vooral dekking op het moment dat u schade rijdt bij iemand anders of als er schade ontstaat aan de buitenkant van uw auto. Het is daarom belangrijk om voorzichtig om te gaan met het interieur en op voorhand goed te kijken naar de polisvoorwaarden van uw autoverzekering.

Brandschade in het interieur

Er geldt een belangrijke uitzondering, namelijk op het moment dat er brand ontstaat in de auto. Ten eerste kunt u daar zelf niets aan doen, waardoor er geen sprake is van schuld. Ten tweede kan er behoorlijk wat schade aan het interieur ontstaan. Om die reden is er met een Beperkt Casco en een Allrisk dekking sprake van dekking vanuit de autoverzekering. Dit geldt in gevallen van brand, explosie en blikseminslag. In dat geval kunt u dus de kosten voor schade aan het interieur van de auto claimen bij de autoverzekering. Overigens zonder dat dit invloed heeft op uw schadevrije jaren.

Allrisk dekking voor andere schade

En wilt u ook de schade laten dekken die u zelf veroorzaakt? U kunt daarvoor een Allrisk dekking van de autoverzekering afsluiten. Op die manier kunt u er immers voor zorgen dat ook de schade die u zelf toebrengt gedekt wordt. Aan de andere kant is het verstandig om er over na te denken of dit de moeite waard is. Vaak gaat het om relatief kleine bedragen. Het is soms slimmer om de kosten een keer zelf te betalen, dan daar jarenlang premie voor te betalen vanuit een meer uitgebreide autoverzekering die u speciaal afsluit.