Schade bagage en autoverzekering

autoverzekering-bagage
Benieuwd hoe u schade aan de bagage kunt laten uitkeren door de autoverzekering? U dient daarvoor te beschikken over een aanvullende dekking. Het gaat om de ongevallen inzittendenverzekering (ovi) of de schadeverzekering voor inzittenden (svi). In de beide gevallen kunt u rekenen op een uitkering wanneer er sprake is van geleden schade. Toch werken de beide aanvullende dekkingen op een andere manier, waardoor het verstandig is om op voorhand uit te zoeken hoe schade aan de bagage wordt gedekt door de polis en aanvullende dekkingen die u kiest.

Schadeverzekering voor inzittenden

U kunt de schade aan bagage door de autoverzekering laten uitkeren op basis van een schadeverzekering voor inzittenden (svi). Dit is een dekking die geldt voor zowel de bestuurder als de passagiers en de bagage die zij bij zich hebben.

De schadeverzekering voor inzittenden dekt de schade aan bagage vanuit de autoverzekering op basis van de daadwerkelijke kosten die er zijn ontstaan. Het is daarom van belang om aan te geven wat u bij zich had en wat de waarde daarvan is. Op basis daarvan kunt u de schade bij uw eigen verzekeraar claimen. U zorgt er daarmee voor dat u de waarde kunt laten vergoeden. Heeft de tegenpartij schuld aan het ongeval en de schade aan de bagage? U kunt zich dan ook wenden tot de verzekering van de tegenpartij, u heeft daar geen aanvullende dekking voor nodig.

Ovi of svi afsluiten

De schadeverzekering inzittenden en de ongevallen inzittendenverzekering bieden de mogelijkheid om de schade aan bagage bij uw eigen verzekeraar te claimen. Het is dan niet nodig om de tegenpartij daarvoor aansprakelijk te stellen. Dit kan helpen een lastige procedure te voorkomen. Houd er rekening mee dat de ongevallen inzittendenverzekering standaard bedragen uitkeert in bepaalde gevallen van schade, terwijl de schadeverzekering voor inzittenden rekening houdt met de waarde van de bagage en de schade daaraan.