Autoverzekering en accessoire dekking

blogplaatjeBent u binnen uw autoverzekering benieuwd naar de accessoire dekking? Houd er rekening mee dat de gemiddelde autoverzekering een redelijke dekking aanbiedt, waar u in de meeste gevallen voldoende aan zal hebben. Wilt u bijzondere of zeer waardevolle accessoires verzekeren? Dan is het verstandig om hiervoor een aparte dekking af te sluiten, of in ieder geval goed na te gaan of deze tot de reguliere dekking behoren. U kunt er in principe vanuit gaan dat een verzekeraar alles als een accessoire ziet, dat standaard niet op of in de auto aanwezig is.

Gratis meeverzekerd

Heeft u een beperkt casco of een allrisk autoverzekering? Dan is de kans groot dat uw accessoires gratis zijn meeverzekerd, waardoor er geen aparte dekking nodig is. Houd er rekening mee dat er doorgaans sprake is van een maximale vergoeding van €1.000 – €2.000. Bovendien is er binnen de WA-autoverzekering geen sprake van gratis dekking, waardoor u in dat geval op zoek dient te gaan naar een aanvullende module.

Ook wanneer de waarde van uw accessoires hoger ligt dan de maximale vergoeding is het verstandig om hier over na te denken, zodat u bij bijvoorbeeld diefstal niet zelf voor de kosten op hoeft te draaien.

Aanvullende accessoires verzekeren

Wilt u aanvullende accessoires verzekeren? Dan is het verstandig om eerst de waarde na te gaan van uw accessoires, zodat het u goed duidelijk is om welk bedrag het dient te gaan. Vergelijk vervolgens de verschillende autoverzekeringen met elkaar, of ga bij uw eigen verzekeraar na wat het kost om deze accessoires te verzekeren. Weeg de premie af tegen het risico dat u loopt. U kunt op die manier uw aanvullende accessoires verzekeren, waardoor u op een uitkering van uw verzekeraar kunt rekenen op het moment dat u te maken krijgt met diefstal of beschadiging.