Carwrapping en autoverzekering

carwrapping-autoverzekering
Carwrapping biedt de mogelijkheid om de auto snel een andere kleur te geven, op basis van een strakke folie. Dit leidt er in de meeste gevallen toe dat het uiterlijk van de auto zal veranderen, waardoor dit van invloed kan zijn op de autoverzekering.
Houd er daarnaast rekening mee dat een carwrap niet goedkoop is, waardoor het de moeite waard is om dit mee te nemen in de dekking van de polis. Het is mogelijk om de autoverzekering erop af te stemmen, waardoor de verzekeraar ook meteen op de hoogte is van het feit dat u een carwrap laat aanbrengen.

Carwrapping in andere kleur

Geeft u de auto door middel van carwrapping een andere kleur? Het is dan verplicht om de RDW daarvan op de hoogte te brengen. De kleur komt te staan op het kentekenbewijs, waardoor er een wijziging dient te worden uitgevoerd. Dit valt overigens gewoon online door te geven, waardoor dat niet veel moeite hoeft te kosten. Het is daarnaast verstandig om de carwrapping door te geven aan de verzekeraar, ook wanneer u de autoverzekering niet aan wenst te passen om de dekking uit te breiden. Dit leidt eigenlijk nooit tot een hogere premie, waardoor het vanuit dat oogpunt niet uitmaakt om het door te geven.

Autoverzekering voor carwrapping

Het wrappen van een auto kost gemakkelijk €1.000 of meer. Dat is een grote uitgave, die in een Beperkt Casco of Allrisk autoverzekering mee te verzekeren valt. Een carwrap ziet de verzekeraar als een accessoire. Door goed te kijken naar de maximale dekking voor accessoires valt het na te gaan of de carwrap daar onderdeel van uit zou kunnen maken. Het is zowel bij een wijziging van de autoverzekering als geen wijziging daarin verstandig om door te geven dat u gebruik maakt van carwrapping. De verzekeraar komt op die manier niet voor verrassingen te staan, zodat u daar ook niet mee te maken krijgt.