WA autoverzekering

wa-autoverzekering
WA is een afkorting van wettelijke aansprakelijkheid en de term geeft het al aan dat de WA autoverzekering een verplichting is voor iedereen in Nederland en andere landen in Europa. Op het moment dat u eigenaar bent van een auto dient deze verzekerd te zijn met minimaal een WA dekking.

Dekking

Met de WA autoverzekering is de schade die u veroorzaakt aan andere weggebruikers en aan zaken van anderen gedekt. Indien u wilt dat schade aan het eigen voertuig ook gedekt wordt kunt u kiezen voor één van de andere dekkingen een WA beperkt casco of een volledig casco autoverzekering.

Vergelijken WA autoverzekering

Voor de WA dekking is bij elke verzekeraar de basis bijna hetzelfde, dit komt voornamelijk doordat schade aan het eigen voertuig niet gedekt is. Wel loont het om te vergelijken op basis van de premie en de aanvullende service. Sommige verzekeraars bieden een pechhulp of hulp bij het verhalen van schade.

Het vergelijken van premie kan u onwijs veel premie besparen. De premie wordt bepaald op basis van een aantal factoren, denk hierbij onder andere aan het gewicht van de auto en de postcode en leeftijd van de bestuurder. Aan de hand van deze zaken maakt een verzekeraar een premieberekening, bij de ene verzekeraar kan een bepaalde factor net wat zwaarder wegen als bij de ander. Bekijk dus goed welke verzekeraar u de beste WA autoverzekering kunt bieden. Hetzelfde principe geldt ook voor de overige dekkingen.

Aan de hand van zowel de voorwaarden als de premie kunt u een goede keuze maken. Bekijk goed wat u belangrijk vind en welke premie daarbij hoort. Op deze website kunt u op een gemakkelijke manier een premieberekening maken aan de hand van een aantal gegevens.