Wat kost een autoverzekering?

wat-kost-autoverzekering
Hoeveel een autoverzekering precies gaat kosten valt niet zo snel te stellen. Dit kan eigenlijk alleen bepaald worden aan de hand van een persoonlijke premie berekening. Door een dergelijke berekening te maken kunt u bepalen wat een autoverzekering precies kost.

Waarom een persoonlijke premie berekening?

De premie voor een autoverzekering is persoonlijk, dit is dan ook de hoofdreden dat er een persoonlijke berekening gemaakt dient te worden. De factoren die gebruikt worden om de premie te kunnen bepalen zijn er gigantisch veel. Bovendien verschilt het ook nog eens per verzekeraar hoe sterk een factor telt. Daarnaast kan een factor ook weer afhangen van een andere factor. Doordat er dermate veel variabelen zijn dient dit dus echt op persoonlijke basis te gebeuren.

Welke gegevens zijn er nodig?

Er zijn gigantisch veel factoren die de premie van een autoverzekering bepalen. Om een persoonlijk berekening te kunnen maken worden doorgaans de volgende gegevens gevraagd:

Kenteken auto
Postcode verzekeringsnemer
Geboortedatum verzekeringsnemer
Schadevrije jaren verzekeringsnemer
Kilometrage
Type dekking

Op basis van deze gegevens kan de verzekeraar bepalen welke premie gehanteerd gaat worden. Met uw kenteken kunnen ze namelijk het type auto, het gewicht van de auto en dergelijk bepalen. Maar ook uw persoonlijke gegevens als uw geboortedatum en postcode zijn nodig. Leeftijd en woonomgeving vind de verzekeraar namelijk ook belangrijk. Maar ook de combinatie van kenteken en persoon is weer afhankelijk. Een jong persoon met een dure auto betaald weer meer premie dan een ouder persoon met een dure auto. Doordat al deze variabelen zo divers zijn is het onmogelijk dit zelf uit te rekenen.

Onze tool

Wij hebben een tool ontworpen waarbij u een persoonlijke premie berekening kunt maken. Bovendien wordt deze premieberekening niet bij 1 maar bij 15 verschillende verzekeraars gemaakt. U zult dan ook zien dat wanneer u bijvoorbeeld een andere geboortedatum kiest de premies er heel anders uitzien. Daarom kunt u alleen bepalen wat uw autoverzekering kost wanneer u een persoonlijke premie berekening maakt. Wilt u dit van 15 verschillende verzekeraars weten? Maak dan gebruik van onze tool.

admin