Automatische autosleutel

automatische-autosleutel
Vrijwel alle auto’s die vanaf 2017 gebouwd zijn hebben sleutels die de auto automatisch ontgrendelen, overigens geldt dit ook voor vele modellen voor 2017, maar na 2017 is bijna elke auto met dit systeem gebouwd. Het systeem heet Keyless Entry en blijkt niet veilig te zijn doordat dit systeem gemakkelijk te kraken is.

Diefstal van keyless entry auto

Het aantal autodiefstallen is de afgelopen tijd gedaald, echter is het aantal diefstallen bij nieuwere duurdere auto’s toegenomen. Een voorbeeld is de Totota Rav 4 welke vorig jaar 13 keer gestolen was, dit jaar is de Toyota al achter 63 keer gestolen. Het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit heeft het vermoeden dat dit toegenomen is door de automatische sleutel. Daarnaast hebben de verzekeraars ANWB en Centraal Beheer aangegeven een toename te zien in dit soort diefstallen.

Een apparaatje waarmee er een communicatie gelegd kan worden tussen de sleutel en auto blijkt vrij eenvoudig te maken zijn. Nadat de communicatie heeft plaatsgevonden wordt dit herhaald met een eigen antenne zodat de auto ontgrendeld kan worden zonder dat de sleutel hiervoor in de buurt hoeft te zijn. In sommige gevallen wordt niet alleen de auto geopend, maar ook geheel gestolen.

Gaat u voor een nieuwe auto? Dan is het wellicht handig om voor het oude systeem met de fysieke sleutel te kiezen om inbraak en diefstal te voorkomen. Heeft u al een auto met keyless entry systeem? Dan kunt u ervoor kiezen om een startonderbreker in de auto te plaatsten zodat er enkel ingebroken kan worden maar de auto niet gestolen kan worden. Daarnaast adviseren wij de auto op te bergen in een metaal bakje gezien metaal het sleutelsignaal blokkeert en dit niet opgevangen kan worden van buitenaf.

Vergoeding autoverzekering

Autoverzekeraars zien de claims bij keyless enty auto’s groeien, op zowel inbraak als diefstal. Bij een WA dekking vind er helaas geen vergoeding plaats. Zijn er spullen gestolen uit uw auto? Dan kunt u misschien wel een beroep doen op de inboedelverzekering. Om tegen diefstal verzekerd te zijn heeft u een beperkt casco of volledig casco dekking nodig.