Teveel alcohol en de autoverzekering

teveel-alcohol
Iedereen weet dat het onverstandig is om met teveel alcohol op achter het stuur te kruipen. Toch gebeurt het nog wel dat sommige mensen de keuze maken om toch met teveel alcohol op de auto te besturen. Ook weten we allemaal tot wat voor gevolgen dit kan leiden, maar weet u ook wel dat dit behoorlijk veel zaken kan bemoeilijken met betrekking tot de autoverzekering en dat dit serieuze gevolgen kan hebben?

Vergoeding schades

Op het moment dat u schade maakt terwijl u met alcohol op achter het stuur zat zal de verzekeraar weigeren de schade te vergoeden. Gelukkig is er wettelijk gezien wel iets geregeld voor de tegenpartij, gezien de verzekeraar volgens de wet altijd de schade aan de tegenpartij moet betalen ongeacht de situatie. Desondanks kan de verzekeraar deze vergoeding vervolgens wel weer verhalen op u. Of zij dit doen zal afhangen van de hoogte van het bedrag, gezien de kosten voor het verhalen hier niet altijd tegen opwegen.

Maar wanneer het een groot bedrag is, onder andere wanneer u iemand doodrijdt of wanneer u iemand blijvend letsel toebrengt dan is de kans zeer groot dat ze bij u komen aankloppen. U loopt dan ook het risico dat u voor de rest van uw leven een groot bedrag zal moeten terugbetalen.

Autoverzekering stopgezet

Naast het hele schade verhaal, is de kans ook groot dat de autoverzekeraar uw autoverzekering stopzet en u hier niet langer verzekerd bent. Bovendien wordt hiervan ook een registratie gedaan in het centrale informatie systeem voor verzekeraars. In dit systeem kijken nieuwe verzekeraars, waardoor u erg moeilijk een nieuwe autoverzekering zal kunnen vinden. Hierdoor kunt u alleen nog maar terecht bij risico verzekeraars als onder andere Rialto verzekeringen. Maar bij deze risicoverzekeraars zal u een vele malen hogere premie betalen en deze zal bij lange na niet overeenkomen met wat u gewend bent.