Versleten banden en autoverzekering

versleten-banden-autoverzekering
Veel autobezitters doen het: eindeloos doorrijden op versleten banden. Soms bewust, omdat de verwachting is dat de banden het nog wel even uithouden en de autoritjes uitermate kort zijn. Maar soms ook onbewust. Misschien weet u ook niet eens dat de banden onder uw auto bijna geen profiel meer hebben, omdat u daar simpelweg niet op let. Toch maar even controleren. Want niet alleen is het zeer gevaarlijk om met versleten banden te rijden, het kan er ook toe leiden dat uw autoverzekering minder uitkeert bij een ongeval.

Profieldiepte controleren

Weet u dat de profieldiepte van uw banden minimaal 1,6 mm moet bedragen? Maar liever nog 3,5 mm. Autobanden hebben indicatoren, aan de hand hiervan kunt u de slijtage makkelijk controleren. Dat hoort u ook met enige regelmaat te doen en niet alleen als er een APK keuring aan zit te komen. Als blijkt dat uw banden versleten zijn, is het belangrijk om ze snel te laten vervangen. Natuurlijk is dat een behoorlijke kostenpost. Autobanden zijn niet goedkoop. Maar als u als gevolg van slecht onderhoud fikse schade rijdt, dan gaat dat u ook veel geld kosten. Want autoverzekeraars kijken bij een ongeval altijd kritisch naar de schuldvraag.

Autoverzekering keert minder uit

Het is geen bangmakerij, maar een feit. Als u als automobilist met versleten banden rijdt, dan bent u niet alleen een gevaar voor uzelf en voor anderen, maar da overtreedt u ook gewoon de wet. En stel nu dat u door het rijden met afgesleten banden te maken krijgt met aquaplaning en zodoende een aanrijding veroorzaakt, dan zal uw autoverzekering daar gegarandeerd maatregelen aan verbinden. Het is dus heel noodzakelijk om regelmatig uw banden te controleren en tijdig een kosten-baten analyse te maken. Hoeveel is uw eigen veiligheid u waard? Denk aan alle ellende die het rijden op versleten banden kan veroorzaken. Kies voor veilig.