Nieuw voertuig verzekeren

nieuw-voertuig
Bij het verzekeren van een auto of welk voertuig dan ook is het belangrijk om te letten op de leeftijd. Uiteraard is het ook belangrijk om te letten op de basisdekking, daar gaan we echter in dit artikel niet verder op in. Over het algemeen kunnen we zeggen dat voor een nieuwer voertuig altijd een All risk verzekering aan te raden is. We zullen u hieronder meer vertellen over eventuele aanvullende modules voor een nieuwer voertuig.

Bij een nieuwer voertuig kunt u vaak andere aanvullende modules afsluiten als bij een wat ouder voertuig. Zo kunt u bij auto’s jonger dan 3 jaar vaak een nieuwwaarde regeling afsluiten. Voor voertuigen jonger dan 6 jaar kunt u vaak gebruik maken van de aanschafwaarde regeling. Deze regeling is overigens variabel, het aantal jaren kan afwijken van de genoemde waardes.

Aanschafwaarde & nieuwwaarde regeling

De aanschafwaarde regeling, ook wel de gelijkwaardige autoregeling genoemd, vergoedt het bedrag welke u voor de auto heeft betaald . Het voertuig dient hierbij wel total loss te zijn, u kunt dan voor het uitgekeerde bedrag een soortgelijk voertuig terug kopen. OHRA is bijvoorbeeld een van de aanbieders die dit heeft bij een All risk autoverzekering.

De nieuwwaarde regeling vergoedt tevens het aankoop bedrag bij totaal schade. Het verschil met de regeling hierboven zit hem dus in de leeftijd van uw voertuig. Is deze ouder dan 3 jaar? Dan komt u vaak niet in aanmerking voor deze regeling. De nieuwwaarde regeling is zeker een serieuze optie om te overwegen indien uw voertuig jonger dan 3 jaar is.

Vergelijker

U vindt in onze vergelijker terug welke aanbieders de nieuwwaarde regeling hanteren. U ziet tevens welke leeftijd uw voertuig mag hebben per aanbieder. U hoeft op deze manier niet diverse websites af te gaan om een vergelijking te maken van deze regeling!