Autoverzekering overzetten naar nieuwe auto

autoverzekering-overzetten
Uw autoverzekering overzetten naar een nieuwe auto? Wanneer u de auto verkoopt en u een nieuwe koopt hoeft u geen rekening te houden met de looptijd en opzegtermijn van uw huidige polis. Indien u bij dezelfde verzekeraar blijft is het zelfs voldoende om het nieuwe kenteken en eventueel de meldcode door te geven. Dit betekent dat u de verzekering eenvoudig kunt overzetten naar een nieuwe auto, zodat u gewoon verzekerd blijft op basis van dezelfde voorwaarden.

Schadevrije jaren en verzekering overzetten

Wilt u overstappen naar een andere verzekeraar? Ook dat is mogelijk op het moment dat u een nieuwe auto koopt. Houd er in dat geval wel rekening mee dat u slechts de volledige schadevrije jaren kunt meenemen. Zitten er 11 van de 12 maanden op in het huidige jaar? Dan gaan die maanden verloren, u begint het nieuwe schadevrije jaar weer opnieuw.

Kenteken en meldcode voor de verzekering

Wilt u de autoverzekering overzetten naar een nieuwe verzekeraar en bent u benieuwd welke gegevens u daarvoor nodig heeft? De verzekeraar heeft het kenteken van u nodig, net als de meldcode voor de auto. Die meldcode vindt u op het kentekenbewijs, tegenwoordig een document in de vorm van een plastic kaart.

Heeft u de meldcode voor de nieuwe auto nog niet? In dat geval kunt u gebruik maken van ‘0000’. Het is van belang om de meldcode door te geven zodra u daarvan op de hoogte bent. Op die manier kunt u de verzekering overzetten naar de nieuwe auto, zodat u daarmee verzekerd de weg op kunt en u niet langer premie betaalt voor uw oude auto.