Oude auto nog niet verkocht

Oude-auto
Een nieuwe auto gekocht en die verzekeren, maar de oude nog niet verkocht? Dat is gelukkig geen probleem, daar heeft u een paar weken de tijd voor. In de tussentijd kunt u de oude auto kosteloos blijven verzekeren, waardoor u daarmee niet in de problemen komt. U kunt de nieuwe auto opgeven bij de verzekeraar, zodat ze de autoverzekering daar naartoe aanpassen. Vervolgens heeft u de tijd om de oude auto te verkopen, waardoor dat niet meteen op hetzelfde moment hoeft te gebeuren.

Tip: zodra u een nieuwe auto koopt heeft u tevens de mogelijkheid om een totaal nieuwe autoverzekering af te sluiten. U heeft dan geen last van een opzegtermijn.

Oude auto laten vervangen door de nieuwe

U kunt de oude auto laten vervangen door de nieuwe, wanneer het gaat om de autoverzekering. Dat betekent dat de verzekeraar de auto op basis van het nieuwe kenteken kan aanpassen. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om het type polis aan te passen. Dat betekent dat u van een WA autoverzekering een Beperkt Casco of Allrisk polis kunt maken, of andersom. U heeft wat dat betreft de vrijheid op het moment dat u een nieuwe auto koopt.

Binnen 14 dagen de auto verkopen

Vervolgens heeft u nog 14 dagen de tijd om de oude auto te verkopen. In de tussentijd is zowel de nieuwe auto als de oude auto verzekerd. Zolang u de oude auto in het bezit heeft is die namelijk 14 dagen meeverzekerd, zonder dat u daar nog premie voor hoeft te betalen. Lukt het niet om de auto in die tijd te verkopen? Houd er dan rekening mee dat u een extra verzekering nodig heeft, voor de nieuwe of de oude. Indien u de beide auto’s niet allebei verzekerd riskeert u immers een boete van €380 van de RDW.