Auto inruilen en de autoverzekering

inruilen
De auto inruilen en voor het nieuwe model een autoverzekering afsluiten? Dat kan zowel bij uw huidige verzekeraar als bij een ander. U heeft niet te maken met een eventuele opzegtermijn, aangezien het gaat om een van de uitzonderingen om de polis meteen op te kunnen zeggen. Dat betekent dat u de oude verzekering om kunt zetten naar een nieuwe voor de nieuwe auto. Ter alternatief kunt u de verzekering opzeggen en de nieuwe polis elders afsluiten. Op het moment dat u de auto inruilt voor een nieuwe heeft u wat dat betreft de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt.

Verzekering overzetten naar nieuwe auto

Bent u tevreden met de huidige autoverzekering en wilt u de polis graag aanpassen voor de nieuwe auto? Geef de verzekeraar dan door dat u de oude auto zal inruilen en welke nieuwe auto u zal gaan rijden. Dat kan gewoon aan de hand van het kenteken, bijvoorbeeld in combinatie met een prognose van het aantal kilometers dat u per jaar zal rijden. Houd er rekening mee dat de nieuwe verzekering duurder kan uitpakken, vanwege de hogere waarde van de auto. Bovendien kunt u een meer uitgebreide polis kiezen in de vorm van een WA Beperkt Casco of een WA Allrisk dekking.

Overstappen naar andere verzekeraar

Benieuwd welke besparingsmogelijkheden er liggen of niet zo tevreden over uw huidige verzekeraar? Dan kunt u de oude auto inruilen en de verzekering opzeggen. De nieuwe autoverzekering mag u bij dezelfde verzekeraar afsluiten, maar dat hoeft niet. U kunt dat ook bij een andere verzekeraar doen. Op die manier kunt u overstappen voor de nieuwe auto. Het is in ieder geval de moeite waard om de premies te vergelijken. Wellicht kunt u zich elders net zo goed verzekeren, maar dan voor een lagere premie dan die u bij de huidige verzekeraar zou betalen.