Nieuwe auto verzekeren: hoe werkt dat?

Nieuwe auto verzekeren
Een nieuwe auto verzekeren en benieuwd waar u op dient te letten? Zorg ervoor dat u de verzekeraar zo goed mogelijk kunt aangeven om welke auto het gaat. Het merk, model en bouwjaar zijn van belang, net als de uitvoering die u kiest. Is er al een kenteken bekend? Dan kunt u dat gebruiken om die informatie door te geven. Zodra de verzekeraar een goed beeld heeft van de auto waarvoor u een autoverzekering wilt afsluiten krijgt u een aanbod voor de premie. Op die manier weet u goed wat het kost om een nieuwe auto te verzekeren.

Schadevrije jaren en ingangsdatum

Had u al een autoverzekering voor een andere auto? De kans is groot dat u daarmee een aantal schadevrije jaren heeft opgebouwd. Die kunt u gebruiken om ook de nieuwe auto weer voordelig te verzekeren. Vraag het aantal schadevrije jaren op bij uw huidige verzekeraar. U kunt dat vervolgens doorgeven bij de nieuwe verzekeraar, om de nieuwe auto te verzekeren. Op die manier krijgt u meteen een aantrekkelijke korting op de premie. Geef de nieuwe autoverzekeraar ook door per welke datum u de verzekering in wilt laten gaan. Zorg ervoor dat de dekking geldt vanaf het moment dat u de sleutel in handen krijgt.

Type dekking voor een nieuwe auto

U kunt een nieuwe auto verzekeren met een WA, WA Beperkt Casco of een WA Volledig Casco (Allrisk) autoverzekering. De Allrisk-dekking is over het algemeen goed geschikt voor nieuwe auto’s, tot een leeftijd van 4 jaar. Voor auto’s van 4 – 10 jaar adviseren specialisten een WA Beperkt Casco dekking en voor auto’s ouder dan 10 jaar kunt u gebruik maken van de WA autoverzekering. Op die manier sluit de dekking net als de premie per maand goed aan bij de waarde van de auto en de verzekering die u nodig heeft.