Auto verkocht en autoverzekering opzeggen

verkocht
De auto verkocht en nu de autoverzekering opzeggen? Dat kan per direct, ook als u pas minder dan een jaar klant bent en u een contract met een duur van één jaar heeft. Dat heeft te maken met de voorwaarden die gelden voor het opzeggen van een autoverzekering. U bent daarvoor normaal gesproken gebonden aan de minimale contractduur van 1 jaar. Daarna geldt er een opzegtermijn van 1 maand.

Dit is niet het geval op het moment dat u de auto verkoopt. In dat geval heeft u meteen de mogelijkheid om de autoverzekering op te zeggen. Houd er ondertussen rekening mee dat u daar wel een vrijwaringsbewijs voor nodig heeft.

Stopzetten met een vrijwaringsbewijs

U kunt het vrijwaringsbewijs gebruiken om te bewijzen dat u de auto heeft verkocht, waardoor u daarna de mogelijkheid heeft om de autoverzekering per direct op te zeggen. Dat kan aanzienlijk in de premie schelen, omdat u de rest van het jaar niet meer voor de auto hoeft te betalen. Tip: laat u de auto slopen? Ook dan krijgt u een vrijwaringsbewijs, waardoor u de autoverzekering kunt opzeggen.

Autoverzekering opzeggen na verkopen: per direct

Het is het verstandig om op voorhand alvast uit te zoeken hoe u de autoverzekering kunt opzeggen. En wat u daar naast het vrijwaringsbewijs voor nodig heeft. Het gaat om een paar gegevens van de auto en natuurlijk de gegevens van de autoverzekering die u had lopen. Door dit vooraf alvast uit te zoeken kunt u dat in orde maken op het moment dat u de auto heeft verkocht of u die naar de sloop heeft gebracht. Om er meteen voor te zorgen dat u de autoverzekering per direct kunt opzeggen en u daar geen premie meer voor betaalt.