Nieuw schadevrije jaren op polisblad

schadevrije-polisblad

Veel consumenten tasten vaak in het duister met betrekking tot hoeveel schadevrije jaren zij hebben opgebouwd. Elk verzekeringsjaar dat er geen schade geclaimd is bouwt u 1 schadevrij jaar op. Maar op het moment dat er wel een schade wordt geclaimd valt u een aantal jaren terug, doorgaans is dit 4 tot 6 jaar, echter verschilt dit per zowel schade als per verzekeraar

Voortaan op polisblad

Voorheen kon de verzekeraar door middel van een aanvraag in het Roy-Data systeem bekijken hoeveel schadevrije jaren u had opgebouwd, of via een royementsverklaring. Echter was het hierdoor voor de verzekeringsnemer vaak vrij onduidelijk wat het aantal schadevrije jaren was. Hierdoor hebben het Verbond van Verzekeraars en aangesloten verzekeringsmaatschappijen met elkaar afgesproken dat zij dit voortaan op het polisblad gaan vermelden, zodat het voor de verzekeringsnemer voortaan duidelijk is.

Voordelen schadevrije jaren op polisblad

Het vermelden van schadevrije jaren op het polisblad heeft een aantal voordelen, deze zijn voornamelijk gericht op het vergemakkelijken van het overstappen van de autoverzekering. De voordelen:

  • Indien u teveel schadevrije jaren opgeeft is de premieberekening niet juist en zult u na een herberekening van de verzekeraar uiteindelijk een hogere premie moeten betalen.
  • U geeft te weinig schadevrije jaren op bij een premieberekening, waardoor de getoonde resultaten niet juist zijn. Wellicht zou u een hogere premiekorting kunnen krijgen, maar nu van een overstap afziet.
  • Meer transparantie voor de consumenten, het is duidelijk wat er is opgebouwd en hier kunnen geen misverstanden over ontstaan.

Zoals u ziet brengt het een aantal voordelen met zich mee en kunt u vanaf nu eenvoudiger een vergelijking maken gezien het aantal schadevrije jaren nu duidelijk is. Wij raden u dan ook aan met regelmaat, wellicht elk jaar opnieuw opnieuw een vergelijking te maken.