Royementsverklaring autoverzekering

blogplaatjeHeeft u een royementsverklaring autoverzekering ontvangen, of bent u benieuwd hoe men de schadevrije jaren die u heeft opgebouwd aan u meedeelt? Men gebruikt hiervoor dit officiële waarde document, dat men u maar één keer kan verstrekken. Zorg er dus voor dat u het goed bewaard op het moment dat u het ontvangt. U kunt het gebruiken om bij uw nieuwe autoverzekeraar een aantrekkelijke no-claimkorting te ontvangen, bijvoorbeeld wanneer u wilt overstappen.

Opgebouwde aantal schadevrije jaren

Op de royementsverklaring autoverzekering vindt u onder andere het aantal schadevrije jaren terug, dat u tot dusver heeft opgebouwd. Dit is van groot belang, aangezien de verschillende verzekeraars op basis daarvan bepalen hoeveel no-claimkorting u krijgt op de nominale premie per jaar. Heeft u bijvoorbeeld 25 schadevrije jaren? Dan kan dit bij verschillende verzekeraars leiden tot een korting van 75 – 80% op de nominale premie, waardoor u zich op een voordelige manier kunt verzekeren.

Het is van belang om de royementsverklaring autoverzekering op te kunnen sturen naar uw nieuwe verzekeraar, om het bewijs van het aantal opgebouwde schadevrije jaren te kunnen leveren. Houd er rekening mee dat het document maximaal een jaar geldig is. Wilt u langer zonder autoverzekering, maar wilt u uw schadevrije jaren behouden? Dan is het verstandig om na te denken over een schorsing, in plaats van een opzegging.

Online royementsverklaring autoverzekering

Tegenwoordig maakt men gebruik van het Roy Data systeem. Dit is een centrale database die de verzekeraars sinds 1 september 2007 gebruiken, om de royementsverklaringen van autoverzekeringen online bij te houden. Dat betekent dat u niet langer een document krijgt toegestuurd indien u zich na die datum verzekerd heeft. In plaats daarvan hebben de verzekeraars toegang tot de centrale database, om na te gaan of het door u aantal schadevrije jaren klopt. De royementsverklaring autoverzekering is wat dat betreft een document dat we steeds minder zullen gaan zien.