Hoeveel schadevrije jaren heb ik opgebouwd?

schadevrije-jaren
Als u de premie voor de autoverzekering wilt berekenen heeft u diverse gegevens nodig, een onderdeel daarvan is het aantal schadevrije jaren dat u heeft. Echter weten sommige consumenten dit niet waardoor ze niet een accurate berekening kunnen maken. Om een juiste berekening te kunnen maken heeft u echt het aantal schadevrije jaren nodig dat u heeft opgebouwd. Op basis hiervan wordt u namelijk ingeschaald op de bonus malus ladder van de autoverzekeraar. Hoe meer jaren hoe meer no-claim korting.

Aantal schadevrije jaren

Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd kunt u soms terugvinden op uw polisblad. Steeds meer verzekeraars vermelden dit op het polisblad, echter is dit niet de standaard. Sommige verzekeraars melden alleen het aantal zodra u de verzekering stopzet. Mocht het niet op uw polisblad vermeld staan dan kunt u contact opnemen met uw autoverzekeraar hiervoor.

Een andere mogelijkheid betreft om het Roy Data systeem te raadplegen. Dit is een centrale database die het aantal schadevrije jaren opslaat van personen die hun autoverzekering beƫindigd hebben. Let wel dat het hier enkel om de verzekeringsnemer gaat en dat hier niet de gegevens van de regelmatige bestuurder in opgeslagen worden. Bovendien kan dit proces enige tijd duren, u ontvangt binnen 28 dagen het juiste aantal schadevrije jaren.

Mocht u een leasecontract hebben gehad, dan kunt u mogelijk ook uw schadevrije jaren meenemen. In dit geval kunt u de leasemaatschappij om een leaseverklaring vragen.

Tools

Er zijn ook diverse tools op diverse websites die u kunnen helpen bij het berekenen van het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. Echter zijn deze tools niet altijd accuraat, enkel wanneer u nog nooit schades geclaimd heeft. Dit komt doordat het aantal schadevrije jaren wat u kwijtraakt bij het claimen van een schade varieert per verzekeraar. Tools hanteren standaard waardes, hierdoor kan het werkelijke aantal afwijken waardoor de berekening niet accuraat is.

admin